【D&D】デリシャスディスカバリー 〜Delicious Discovery〜

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死ぬほど美味しい牛テールスープのレシピ/Beef tail soup that is incredibly delicious to the point of dying

 

牛テール

新鮮な牛テール

【材料】

  • 牛のテール 1 kg / 1 kg of beef tail
  • たまねぎ 1個(中くらいのもの) / 1 medium-sized onion
  • にんじん 1本(中くらいのもの) / 1 medium-sized carrot
  • セロリ 1本(中くらいのもの) / 1 stalk of celery
  • トマト缶 1缶(400g程度) / 1 can of tomatoes (about 400g)
  • トマトペースト 大さじ2 / 2 tablespoons of tomato paste
  • ガーリック 3片 / 3 cloves of garlic
  • ローリエの葉 2枚 / 2 bay leaves
  • タイム 1枝 / 1 sprig of thyme
  • パセリ ひとつかみ / A handful of parsley
  • オリーブオイル 大さじ2 / 2 tablespoons of olive oil
  • レッドワイン 1カップ / 1 cup of red wine
  • ビーフストック 2カップ / 2 cups of beef stock
  • 水 2リットル / 2 liters of water
  • 塩 適量 / Salt, to taste
  • 黒こしょう 適量 / Black pepper, to taste

【手順】

牛テールを水でよく洗い、キッチンペーパーで水気を取ります。Wash the beef tail thoroughly with water and pat dry with kitchen paper.

大きめの鍋にオリーブオイルを熱し、牛テールを強火で全体に焼き目をつけます。焼き目をつけることで風味が増し、スープが濃厚になります。Heat olive oil in a large pot and sear the beef tail on high heat to create a sear on all sides. Searing enhances the flavor and richness of the soup.

たまねぎは皮をむいて半分に切り、にんじんとセロリは洗って1-2cm幅の輪切りにします。トマトは缶汁ごと加えます。ガーリックは薄切りにします。Peel and halve the onion, and wash the carrot and celery before cutting them into 1-2 cm thick slices. Add the tomatoes along with the juice from the can. Thinly slice the garlic.

鍋に切った野菜、ローリエの葉、タイム、パセリ、トマト缶を加えて中火で炒めます。野菜がしんなりしたら、トマトペーストを加えてさらに2分ほど炒めます。Add the chopped vegetables, bay leaf, thyme, and parsley and canned tomatoes to the pot and sauté over medium heat. Once the vegetables have softened, add tomato paste and sauté for another 2 minutes.

野菜がしんなりしたら、レッドワインを加えて強火でアルコールを飛ばします。ワインを加えることで風味が増し、深い味わいが生まれます。Once the vegetables have softened, add red wine and cook over high heat to evaporate the alcohol. Adding wine enhances the flavor and creates a rich taste.

ビーフストックと水を加えて沸騰したら、アクを丁寧に取り除きます。アクを取りながら、表面の油を除去するとスープがさらにクリアになります。Add beef stock and water to the pot and bring to a boil. Once it reaches a boiling point, skim off any scum carefully. Removing the scum and surface oil will result in a clearer soup.

中火にして、約4時間ほど煮込みます。時間が経つにつれて牛テールのコラーゲンが溶け出し、スープがとろみを持つようになります。途中、アクを取りながら、表面の油を除去します。Reduce the heat to medium and simmer for about 4 hours. As time goes on, the collagen from the beef tail will dissolve, and the soup will become thicker in consistency. Along the way, skim off any scum and remove surface oil.

火を止め、スープを漉します。ザルや布でスープを濾し、野菜や牛テールを取り除きます。濾し汁を再び鍋に戻します。Turn off the heat and strain the soup. Use a sieve or cloth to strain the soup, removing the vegetables and beef tail. Return the strained broth back to the pot.

スープに塩と黒こしょうで味を調えます。味の濃さや塩加減はお好みで調整してください。Season the soup with salt and black pepper to taste. Adjust the intensity of flavor and saltiness to your preference.

中火にして温めます。再加熱することでスープの味が馴染みます。Warm the soup over medium heat. Reheating helps the flavors of the soup meld together.

器にスープを注ぎ、パセリを散らして完成です。Pour the soup into bowls and sprinkle with parsley for garnish. Your dish is now complete.

 

このレシピでは、牛テールを焼き目をつけることで風味を増し、ワインを使ってアルコールを飛ばすことやトマトペーストを加えることによって、深い味わいを出しています。また、ビーフストックを使用することでスープにコクが出ます。

牛テールスープは時間をかけてじっくり煮込むことがポイントです。コラーゲンが溶け出し、スープがとろみを持つようになるため、長時間の煮込みがお勧めです。また、アクを丁寧に取り除くことでクリアなスープに仕上がります。

お好みで、スープに麺や野菜を加えて、牛テールラーメンや牛テールシチューとして楽しむこともできます。また、余ったスープは冷蔵庫で保存し、翌日以降にも楽しむことができます。

ぜひ、このレシピを参考にして、死ぬほど美味しい牛テールスープを作ってみてください!

 

This recipe enhances the flavor of beef tail by searing it for added aroma, evaporating alcohol with wine, and adding tomato paste for depth of flavor. Additionally, using beef stock adds richness to the soup.

Beef tail soup requires a slow simmer for an extended period of time to allow collagen to dissolve and thicken the soup. Long simmering is recommended for the best results. Removing impurities diligently also contributes to a clear soup.

You can customize this recipe by adding noodles or vegetables to the soup, creating beef tail ramen or beef tail stew. Leftover soup can be stored in the refrigerator and enjoyed on subsequent days.

Try this recipe and enjoy a delicious bowl of beef tail soup that's to die for!